HKR Mantrailing Group

A mantrailing, magyar nevén személykövetés, eltűnt személyek kutyával történő felkutatására nagyon jó eredményekkel alkalmazható módszer, mely látszatra nagyon hasonlít a nyomkövetéshez, de mégis más. A mantrailinges kutya is úgy dolgozik, hogy az eltűnt/elbújt személy egyedi szagnyomát követi hosszú pórázon, viszont a képzés teljesen más alapokon nyugszik, ebből adódóan, nem csak puha talajon, hanem városi környezeten vagy akár vízen áthaladó nyom kidolgozása is lehetséges az így képzett kutyákkal. További nagy előnye, hogy szinte bármely környezetben és napszakban gyakorolható, ezért és talán a változatossága illetve a nem mindennapi kaland ígérete miatt, manapság nagy népszerűségnek örvend a hobbi és sport kutyások körében is. Ezen felül, terápiás céllal is nagyon jól alkalmazható eme sport, a viselkedés problémás kutyák esetében, mindamellett, hogy kutyát és gazdáját, mentálisan és fizikálisan is, kellőképp lefáraszt egy-egy edzés, továbbá segít még jobban elmélyíteni kettejük kapcsolatát.

Mi 2013-ban találkoztunk először az akkoriban még, Magyarországon újnak számító kutyás sporttal. Szintén kalandvágyból, illetve terápiás céllal vágtunk bele az új kihívásba, majd az előzőekben említett okok miatt, nagyon hamar a mantrailing szerelmesei lettünk. Néhány év folyamatos tanulás és gyakorlás után, úgy éreztük, sok kezdő mantrailinges örülne, ha az évek alatt megszerzett tudásunkat elsajátíthatná, ezért megalapítottuk a “HKR Mantrailing Group” nevű sportcsapatot, mely a nevének elején lévő rövidítéssel jelzi, hogy szintén a mi alapítványunk egyik tevékenysége. Eleinte csak néhány tanítványunk volt, majd az évek alatt, szépen felfejlődött a csapat úgy, hogy most már két külön csoporttal kell dolgoznunk, hogy mindenkire kellő figyelem jusson.

Sajnos még így sem tudunk, mindig minden érdeklődőnek helyet biztosítani, mert sok esetben több a jelentkező, mint az edzésen meghirdetett helyek száma. Véleményünk szerint, a sikerünk abból is adódhat, hogy imádjuk amivel foglalkozunk, ezért szívvel, lélekkel oktatunk, de legfőképp abból, hogy nem köteleződtünk el egyik mantrailing képzési módszer mellett sem, hanem ahonnan csak lehet tanulunk, majd ezt a tudást szabadon ötvözzük a saját ötleteinkkel, így jobban személyre tudjuk szabni minden kutya/gazda páros képzését.

Lehetőségeink szerint, igyekszünk heti három edzést tartani a csapatnak, továbbá nagy sikerű szemináriumokat és edzőtáborokat szervezünk a mantrailing iránt érdeklődő kezdőknek, illetve a mi képzési módszereinkre kíváncsi, tanulni vágyó haladóknak egyaránt.

A maradék szabadidőnket pedig, magunk és kutyáink képzésére fordítjuk, mert hamarosan éles bevetéseken is szeretnénk kamatoztatni tudásunkat, hogy segíthessünk a bajba jutott eltűnt embereken.

Adatvédelmi beállítások elmentve!
Adatvédelmi beállítások